Byg dit eget gro telte fra bunden, vs at købe et flot lækkert gro telt.

Byg dit eget gro telte fra bunden, vs at købe et flot lækkert gro telt.

5. september 2019 0 Af asadmin

Jeg vil tage udsæt i mine personlige erfaringer, dette leder mig videre til min ”første gang”. Da jeg første gang skulle begyndte at dyrke havde jeg ikke noget gro telt. Nej, Jeg groede nemlig i et gammelt tøj skab som jeg alligevel have tænkt at jeg skulle smide ud. Da jeg så senere hen som min erfaring voksede, og begyndte at udvide mit grow. Havde jeg naturligvis brug for meget mere plads end det jeg havde i mit skab. Derfor byggede jeg så mit eget telt helt fra bunden af, da jeg gerne ville spare nogle penge. Ved fx købe et flot fabriks produceret gro telt.

Klogere på gro telte

Jeg blev klogere, for der er som med alt andet, nemlig både Fordele og ulemper ved at bygge sit eget telt, dem vil jeg kort komme ind omkring i dette afsnit:
Fordelen ved at bygge sit eget gro telte er at man kan tilpasse sig sine muligheder. Her sætter man kun sine egene begrænsninger, og det er kun fantasien der sætter en stopper for dit projekt. I mit eget tilfælde havde jeg et aflangt og ikke særlig bredt rum, og dette måtte jeg jo få det bedste ud af.

Det er ikke altid, at man kan finde gro telte på nettet som passer helt præcist på egne forhold. Faktisk langt fra i de flestes tilfælde, med mindre man har et kvadratisk rum, så er det ikke så svært at finde et telt, så afhænger det bare af hvor stort et kvadratisk areal man har til rådighed. Nå, men jeg besluttede mig så for at bygge mit eget gro telt. Som kunne passe lige nøjagtigt ind i de dimensioner som mit rum havde, og oveni hatten så var det endda også billigt.

Bygget mit eget telt

Jeg fik bygget mit telt, men stille og roligt kom jeg ud for udfordringer. Da jeg ikke selv er særlig god til at bygge et telt. Man skal nemlig have udluftnings huller de helt rigtige steder i sit gro telt. Som er beregnet til ind og udsugning. Derud over kommer også lamper/lys, som skal passe med det areal som jeg har til rådighed osv.. Efter denne konklusion måtte jeg Personligt vurdere at jeg i stedet ville prøve at købe et helt nyt gro telt, så snart jeg fik råd til dette.

Et telt med alle ventilations huller klar, fede og flotte reflekterende vægge, og ikke mindst et rigtig godt overblik over mit grow. Det var alle pengene værd, og jeg har ikke fortrudt på nogle områder.I mit tilfælde købte jeg et 200x200x200cm telt, hvor jeg så valgte at brugte 4 x 600w pærer. Til vandingen brugte jeg vandingsbakker, det smarte ved vandingsbakker er nemlig at man kan vande alle planter ved bare at fylde bakkerne op, så drikker rødderne direkte fra bakkerne, hvilket jeg sparede en masse tid på. Så nu var jeg godt kørende, og mit grow så lækkert ud. 

Det kan dog også være at du leder efter en ny vape smag? Så læs med her!


I nogles tilfælde kan det godt betalte sig på mange punkter at bygge sit eget telt, men efter min mening så skal man kunde finde ud af at bruge lidt værktøj for at dette er den bedste løsning. Men hvis hænderne er skruet godt på, så er det klart en anbefaling herfra. Et gro telt produceret af de førende producenter er ikke nødvendigvis en bedre løsning end et telt man selv bygger, det er mere udseendet der måske gør en forskel her!